Energi kaoset.

Vad händer när vi hela tiden föder våra kroppar med energi.
Kaffe Latte pumpas in och juicedrinkar frossas det i.
Grenade aminosyror dricks som läsk.
Energiläsk är mer vanligt än ovanligt.
Sen väljer vi att äta en sallad med sjukt lågt energiintag
med minimalt med protein för det ska vara hälsosamt.
Vart tog potatisen och vattnet vägen?
Kommer aldrig förstå när det blir en total masspsykologisk
ätstörningar när en gröda ska vara lösningen för allt.

Om vi tar bort parmetern att något smakar gott och bara fokuserar på näringen.

Acai bär, vad hände där, bäret åker runt halva jorden i fryst form och ska vara mirakelbäret, runt knuten har vi våra blåbär som finns i överflöd och ligger nästan i samma vitaminnivå, dessutom tror jag inte många äter det idag
så det kan väl bli vår nästa bärBOOM.
Sötpotatisen, på riktigt, en potatis som smakar sött, klassisk potatis
har nästan exakt samma näringsämnen som i sötpotatisen och har inte åkt
tusentalsmil hit och är oändlig i tillagningen.
Juicedrinkar, varför dricka supersnabb energi, okej lite vitamin och
mineraler men ett intag på 200-300kcal på några minuter, ät en frukt
istället och bli lite mättare.
Lattedrickandet som kom hit för mindre än en generation sen som idag är helt etablerad på nästan alla företag, två latte om dagen innebär 4-6dl mjölk och ett energiintag på 200-300kcal, vanligt väl bryggt kaffe med en skvätt mjölk funkar.
Salladstrenden är en 80tals dänga som kommit igen, att tallriken innehåller bara 40-60gr protein är inte ovanligt och de farliga kolhydraterna nästan inget alls, lite kcal ja, mätt nej, alltså kommer kroppen ligga på minus och bryta ner sig själv, idioti skulle jag säga, det gäller att äta rätt mat och bli mätt för hungriga människor är oftast svåra att handskas med.
Drickandet av vitaminer, aminosyror och energiläsk ses idag som helt okej, hur kommer kroppen i förlängningen reagera på intaget hela tiden, alla vet att en heroinist alltid ökar dosen och tillfällena, det tycker jag ett svar nog, om vi tillsätter något i kroppen hela tiden så trubbas den av, blir slö att plocka upp ämnet/energin, en överkonsumtion av vad som helst kommer alltid ge någon slags backslash även om det är nyttigt.
Ta alla nya rön och undersökning när det gäller mat med en nypa salt(om det inte är giftigt) och tänk förnuftigt och låt lite tid gå och framför allt kolla vem som betalade undersökningen, det är som för cocosfett och stevia det farligaste som fanns för 10 år sedan idag är det superfood.
Att äta landsmat det vill säga äta den födan som gror, föds upp och fiskas i Sveriges närhet som basföda är bra både för kropp och ekologi
Detta innebär inte att vi ska sluta med ta en juicedrink, acaibowl, latte eller aminodryck men låt det vara ett komplement i ditt energiintag.

Bra mat ska ge energi inte ta energi// Henrik Ryman restaurang Locals

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s